В ОУ „Св. Климент Охридски“ – Плевен дадоха старт на Месеца на книгата

31.03.2017 9:24

Днес в ОУ „Св. Климент Охридски“ – Плевен беше даден старт на Месеца на книгата 2017. Събитието се състоя във фоайето на училището. Уводни слова пред учениците произнесе библиотекарят на училището г-жа Ваня Иванова.
Месецът на книгата е събитие чествано в цял свят. На 2 април по идея на Международния комитет на детската книга ежегодно се отбелязва Деня на детската книга и дата, свързана с рождението на светоизвестния датски писател Ханс Кристиян Андерсен. На 23 април по идея на ЮНЕСКО към ООН в цял свят се чества Деня на книгата и авторското право.


Целта и на двата празника е повишаване на читателските потребности сред малки и големи, затвърждаване на читателскити навици и утвърждаването на схващането, че четенето е гаранция за успех в живота.
По идея на библиотекарят Ваня Иванова, в рамките на Месеца на книгата, в училището ще се състоят серия от инициативи. На 03.04. ще се проведе литературно четене с ученици от петите и шестите класове, посветено на Х.К. Андерсен в библиотеката на училището. На 04.04. гост в Актовата зала на училището ще бъде поетът Веселин Чернялски, който ще представи свои произведения пред учениците. На 05.04. в училището малчуганите от 1 а и 1б клас ще проведат своя Празник на буквите и ще гостуват за пръв път библиотеката. Месецът на книгата ще бъде закрит с „Ден, посветен на личното творчество“- рецитал на ученици от 4,5 и 6 клас на 20.04. в Актовата зала на училището.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: