РС – Плевен праща за 5 години зад решетките изнасилвач, дал наркотици на жертвата си

18.03.2017 15:01

Районният съд в Плевен праща за 5 години зад решетките изнасилвач, който насила надрусал с наркотици своята жертва.

С присъда РС – Плевен е признал за виновен Я.Й., че на 10 април 2016 г. е изнасилил жена като е и блудствал с нея. Освен това той е принудил жертвата си към употреба на наркотични вещества – кокаин, с цел съвкупление и блудствени действия, става ясно от присъдата на РС-Плевен.

Подсъдимият е признат за виновен и че е заснел с телефона си и е създал порнографски материали, запечатали част от блудствените му действия с жертвата.

Със същата присъда мъжът е признат за виновен и за притежание без разрешително на огнестрелно оръжие: фабрично произведен газ – сигнален револвер, калибър 9 mm R/ Р.А.К. 9 мм с премахната фабрична преграда в канала на цевта, както и за притежанието на 15, 902 грама кокаин на стойност 1 987,75 лева и 0,263 грама MDMA (екстази)  на стойност 197,89 лева.

Общото наложено за всички престъпления наказание на Я.Й. е 5 години „лишаване от свобода”, което да изтърпи при първоначален общ режим в затворническо общежитие от закрит тип или затвор. Той ще трябва да заплати и глоба в полза на държавата в размер на 13 000 лв. На своята жертва подсъдимият ще трябва да изплати и обезщетение в размер на 17 000 лв.

Присъдата може да се обжалва и протестира чрез РС – Плевен пред Окръжен съд – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: