Награди за журналистика, поетичен рецитал и Парад на модата сред акцентите в културния афиш на Плевен за новата седмица

11.12.2016 17:10

Един от най-очакваните християнски празници – Коледа постепенно става акцент в събитията от културния афиш на Плевен.

pleven_esen2

Началото ще бъде дадено от тържествена церемония за връчване годишната награда за журналистика „Северно ехо” за журналистика. Тя ще се състои на 13 декември, вторник, от 18:00 ч. в Пресклуба на БТА.

Следващия ден ще бъде представен творчески портрет на поета Сергей Игнатов.  Организатор на проявата е Творческо обединение „Зора“ към сдружение „Евразия“, а мястото е ХГ Дарение „Колекция Св. Русев” от 16 часа.

От 16,30 часа отново на 14 декември ще бъде представена биобиблиографията „Калин Донков”  в РБ „Хр. Смирненски”. Очаква се и поетът да присъства на срещата, която е посветена на 75 години от рождението му.

На 15 декември, четвъртък, ще се проведе музикално – поетичен рецитал под надслов „Коледа,Коледа!“ на Дружество на писателите – Плевен от 16:30ч. в ХГ Дарение „Колекция Св. Русев”.

В същия ден от 17,30 часа ще бъдат връчени награди и ще се състои Коледно тържество на Арт школа „Колорит” с ръководител Майя Ананиева. Мястото е Арт център – Плевен.

И по традиция последната неделя преди Рождество е под знака на зимното издание на шоу – концерт – спектакъла „Парад на модата” с режисьор и вдъхновител Георги Ангелов. Модното събитие ще се проведе на 18 декември /неделя/ от 19:00ч. в ДКТ „Иван Радоев” – Плевен.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: