Състезателката на КК „Спартак” – Плевен Мирела Йолова стана вицерепубликанска шампионка по карате

08.12.2016 9:37

mirela_karate

На проведеното на 3 декември Държавното първенство по карате за юноши и девойки от 14 до 20 г. се събраха 150 състезатели от цялата страна, а надпреварите бяха оспорвани предвид предстоящите Балканско и Европейско първенство по карате за същите възрасти.

Състезателката на Карате клуб „Спартак” – Плевен Мирела Йолова, взе участие в дисциплината Ката, където се класира втора и стана Вицерепубликанска шампионка в дисциплината ката при кадетките за 2016 г. За това съобщават от плевенския клуб.

Държавното първенство беше последното състезание от Националния календар на Федерацията по карате, а след резултатите от него, националния селекционер Роксанда Атанасов, ще  направи селекция за предстоящото Европейско първенство по карате за юноши и девойки.

Това представяне на Мирела е с перспектива да участва на Европейското първенство по карате в тази дисциплина, ако подготовката и протече успешно. Тя ще вземе участие в международен турнир в края на януари, като резултата от него ще е определящ за участието и на Европейското първенство.

Напомняме, че България ще е домакин на Европейското първенство по карате за юноши, младежи и девойки от 14 до 20 г., което ще се проведе в началото на месец Февруари в зала Арена Армеец, гр. София.

Снимка: КК „Спартак” – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: