Полицаи от Плевен участваха в обучение по програма „Домашно насилие и насилие, основано на полов признак”

26.11.2016 8:14

26.11.nasilie

На 24 и 25 ноември в Стара Загора се проведе обучителен форум по програмата „Домашно насилие и насилие, основано на полов признак” на Норвежкия финансов механизъм. Участие взеха общо 60 полицейски служители от ОДМВР – Велико Търново, Габрово, Ловеч, Кърджали, Плевен, Пловдив, Сливен, Стара Загора и Хасково, занимаващи се със случаи на домашно насилие. Обучението се проведе в рамките на проект „Подобряване на националната правна рамка в съответствие със стандартите на Съвета на Европа и укрепване на капацитета на компетентните институции, занимаващи се със случаи на домашно насилие и насилие, основано на полов признак“. Бенефициент по проекта е Министерството на правосъдието в партньорство със Съвета на Европа, Министерството на вътрешните работи и Министерството на труда и социалната политика.
В международния ден за борба с насилието над жени – 25 ноември, заместник-директорът на ГД „Национална полиция” старши комисар Благородна Макева оповести старта на информационна кампания срещу насилието, основано на пол. В рамките на 16-дневната инициатива ще бъдат проведени поредица от конференции, семинари и дискусии, които ще обединят усилията на експерти от държавни институции и неправителствени организации, ангажирани с проблема.
В пресконференцията по повод началото на кампанията, към която се присъединят представители на полиция, прокуратура, съд, социални работници и психолози, участваха също директорът на ОДМВР – Стара Загора старши комисар Николай Кирков, комисар Илиян Илиев – началник на отдел „Охранителна полиция” при областната дирекция, националният координатор по проблемите на домашното насилие в МВР инспектор Пенка Стоянова, инспектор Десислава Викторова от отдел „Криминална полиция” при ГДНП, представители на неправителствени организации.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: