Кмет на плевенско село предлага регистрация на каруците и да са боядисани в жълто

24.11.2016 17:42

11.01.karuci

Кметът на село Николаево Ваня Орозова е внесла предложение за допълнение в Наредба 3 за обществения ред при използване на пътни превозни средства на територията на община Плевен. Промени в нормативния документ трябваше да се гласуват днес на сесията на Общинския съвет, но след процедурно предложение за  прекратяване на дебатите, така и до този момент не се стигна. Кметът Георг Спартански бе категоричен, че ще внесе отново предложението си за промени в Наредба 3 и на сесията за 22 декември.

Едно от интересните предложения за допълнение в Наредба 3, което представи и кметът Спартански, касае каруците, които се движат на територията на община Плевен. Негов вносител е Ваня Орозова и тя в конкретика посочва как трябва да се подходи към този вид средства за предвижване, за да е ясно регламентирано коя каруца на кого е, от кое населено място идва и т.н. В предложението е посочено, че дървената част на този вид пътни превозни средства да се боядиса в жълт цвят; на двете страни на каруцата и задната част да бъдат изписани наименованието на населеното място по местоживеене на собственика и регистрационен номер от регистър на ППС с животинска тяга по чл.22г. от Закона за движение по пътищата; да има поставено зад животното платнище за животински отпадъци.

Регистрацията на каруците ще се извършва от кметовете и кметските наместници, те ще трябва да поддържат регистър, който да съдържа пореден номер на ППС с животинска тяга, трите имена на собственика, ЕГН, постоянен адрес, вид на превозното средство, на животинската тяга, дата на първоначална регистрация.

talon_karuci

В своето предложение Орозова дори е приложила проект на образец на регистрационен талон за ППС с животинска тяга, както и два варианта за регистрационни номера на каруците според населеното място, от където са.

registraciq_karuci

Кметът Спартански подкрепи в свой коментар подобно предложение като подчерта, че така вече ще има информация за собствеността на всяка една каруца, нарушила забраната да влиза в строителните граници на град Плевен и ще могат да се вземат конкретни мерки.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: