Прокуратурата поема случая с намерените от чистачка действителни бюлетини за референдума в плевенско училище

09.11.2016 13:10

buletini_referendum

Районна прокуратура – Плевен ще трябва да се произнесе по случая с намерените от хигиенистка в плевенско училище валидни бюлетини за националния референдум. Това става ясно от решение на Районната избирателна комисия – Плевен от вчера.

В РИК – Плевен е подадена жалба от Елена Донева, представител на Инициативен комитет за участие в информационно-разяснителна кампания с позиции „ДА” в подкрепа на всички въпроси на национален референдум на 06 ноември 2016 г. В нея се посочва, че на 07.11.2016 г. до представител инициативния комитет е подаден сигнал от хигиенистка на училище „Васил Левски”, където е позиционирана СИК №152400115, че са намерени  7  действителни бюлетини за референдума.

В жалбата на Елена Донева се прави искане РИК-Плевен, незабавно да предприеме необходимите действия за отстраняване на описаното нарушение и да упражнят предоставените от закона правомощия.

След като се запозна с изнесените факти и обстоятелства в жалбата РИК-Плевен намира, че същата следва да бъде изпратена за разглеждане по компетентност от Районна прокуратура – Плевен за изясняване на изложеното в нея.

От РИК – Плевен изпращат преписката на  Районна прокуратура Плевен за произнасяне по компетентност.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: