2 ноември – Ден без велосипедисти-жертви на пътя

02.11.2016 7:07

28.07.velo_

2 ноември е обявен за Ден без велосипедисти-жертви на пътя. Инициативата е чест от стартиралата вчера традционна акция „Зима” от Главна дирекция „Национална полиция”, Съюза на българските автомобилисти, Българския Червен кръст, с участието и на партньори. Тя ще продължи до края на месеца. С цел превенция над поведението на водачите, пътниците и пешеходците при движение по пътищата при зимни условия в рамките на акцията е предвидено провеждането на три кампании.

Първата кампания е под мотото „С безопасно пътно превозно средство през зимата“ и е насочена към водачите на ППС – велосипеди, превозни средства с животинска тяга и др. Втората кампания ще протече под мотото „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя“ между 11 и 20 ноември 2016 година , а третата ще е между 21 и 30 ноември 2016 година под мотото „Безопасно шофиране през зимата“.

Във всяка от трите части е обявен по един ден без жертви от определените групи участници. 2 ноември е обявен за Ден без велосипедисти-жертви на пътя; 16 ноември – за Ден без пешеходци-жертви на пътя; а 30 ноември – за Ден без водачи и пътници в МПС-жертви на пътя.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: