Писателят Стефан Моллов: Летописът е остър меч срещу лъжците и манипулаторите

02.11.2016 18:00

2.11.mollov1

Най-новата си книга „Хроника на едно председателство“ представи днес писателят Стефан Моллов. Домакин на проявата бе Художествена галерия „Дарение Светлин Русев“, а нейни организатори – Община Плевен, Съюзът на българските писатели, Международно творческо сдружение „Сцена на духовността“ и НЧ „Пробуда 1990″. Председателят на Международно творческо сдружение „Сцена на духовността“ събра за премиерата в галерията много свои приятели и почитатели, а повече за книгата пред гостите сподели поетесата Валентина Атанасова.
„Хроника на едно председателство“ е документална книга, която отразява годините, през които бях председател на Дружеството на писателите в Плевен, сподели Стефан Моллов. В изданието той представя факти от историята на плевенското писателско дружество, документи, регистрации, списъци с членовете от създаването на дружеството, статии в медиите, а сериозно място е отделено и на международната дейност на организацията.

2.11.mollov4
Писателят върна лентата в годините назад, посочвайки, че преди 1989 г. държавата е полагала големи грижи за писателите, като не скри, че най-облагодетелствани са били столичните творци. „Моето председателство на дружеството бе след промените, като то съвпадна с управлението на едно добро общинско ръководство в Плевен. В тези години се радвахме на солидна подкрепа от страна на Общината и имахме възможността да реализираме редица съвместни мероприятия“, разказа Моллов. Към хората, които са на ръководна длъжност – независимо дали начело на творческа организация или културен институт, той отправи пожелание да оставят след себе си летопис. „Това е нещо много ценно, за да не се мъчат поколенията след нас да копаят кладенци с игла, а да ползват готова литература. Още повече, че летописът е един остър меч срещу тези, които опитват да лъжат, да се самоизтъкват и да манипулират хората“, допълни писателят.

2.11.mollov3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: