Четири медала от три турнира спечелиха малките шахматисти на „Спартак Плевен XXI“

01.11.2016 7:20

1.11.chess1

Богати на турнири бяха отминалите почивни дни за състезателите на СШК „Спартак Плевен XXI“. Петима състезатели в рамките на 3 дена взеха участие в три турнира в България и чужбина. Първият турнир бе шахматен фестивал по ускорен шах и блиц в Солун (Гърция) от 28 до 30 октомври. В него участвуваха 207 състезатели от 4 държави. Сред тях личаха имената на 4 гросмайстори и 5 международни майстори, като сред гросмайсторите бяха българите Кирил Георгиев и Крум Георгиев. Играха се два турнира по ускорен шах и блиц. Те бяха по „Швейцарска система“ в 10 кръга. Организаторите правеха и класирания за отделните възрастови групи. Отлично се представи Кристиян Георгиев ,който спечели съответно 6,5 и 5,5 точки в двата турнира, които му донесоха 2 златни медала в групата до 10 години. В същата възрастова група, но при момичетата сребърен медал спечели Катрин Нинова. За нея това бе и първи медал от голямо шахматно състезание. С две четвърти места при 14-годишните се задоволи Владимир Върбанов, който и в двата турнира спечели по 6 точки. Същият брой точки набра и председателят на плевенския клуб Петьо Маринов, който уччаствува в турнира по ускорен шах.

1.11.chess2
Добрите новини за плевенския клуб продължиха и в България. На 30 октомври във Велико Търново се състоя Вторият турнир на МОЛ-Велико Търново. Той събра 71 участника до 12 години, които играха 6 кръга по „Швейцарска система“. Отлично се представи състезателят на „Спартак Плевен XXI“ Кристиян Милев, който постигна 5 победи и едно реми и подели първото място в общия турнир. Макар че е 10-годишен, Кристиян бе обявен за победител в групата за момчета до 12 години.
Макар и без медал успешното представяне на плевенския клуб продължи и на още турнир в Пловдив. Там на 30 и 31 октомври се състоя детски турнир до 8 години за Купа „Тримонциум“. В него взеха участие 68 деца, които играха 7 кръга по „Швейцарска система“ на класически шах. Много добре се представи Велислав Василев, който постигна 4 победи, 1 реми и 2 загуби, което му отреди 16-то място.
Тези турнири бяха отлична проверка преди държавното отборно първенство до 12 години, което започва на 7 ноември в к-т Боровец. Отборът ще бъде воден от шестата в Европа Белослава Кръстева, а в него ще бъдат включени и Кристиян Георгиев и Кристиян Милев.

1.11.chess3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: