МУ – Плевен награди 36 специалисти, придобили нови академични степени

31.10.2016 13:54

31.10.mu1

Официална церемония по награждаване на преподавателите от Медицински университет – Плевен, които през изминалата една година са израснали академично – придобили са нови академични степени и са заели нови академични длъжности, се проведе днес в зала „Амброаз Паре“ на Телекомуникационния център в Плевен днес. Проявата бе част от празника на учебното заведение, който се отбелязва днес. Ректорът проф. д-р Славчо Томов удостои с плакети на университета 36 преподаватели, израснали в академичното си развитие през последната година, като отправи приветствие към академичната общност по повод празника и предстоящия Ден на народните будители.

31.10.mu2
Вече шест години въз основа на Закона за развитие на академичния състав в Р България в МУ-Плевен успешно се провеждат процедури за развитие на преподавателските кадри. Чрез тях, от една страна, висшето училище стимулира развитието на собствения си академичен състав, а от друга – привлича нови и надеждни кадри отвън.

31.10.mu3
До момента във висшето училище общият брой на защитилите образователно-научна степен „доктор“ е 59; на придобилите научна степен „доктор на науките“ – 14; на заелите академичните длъжности „гл. асистент“ – 10; „доцент“ – 53 и „професор“ – 21. В това число, за последната една година броят на защитилите образователно-научна степен „доктор“ е 20; на придобилите научна степен „доктор на науките“ – 1; на заелите академичните длъжности „гл. асистент“ – 2; „доцент“ – 12 и „професор“ – 1.

31.10.mu4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: