Детска градина „Слънце“- Левски се включи активно в Националната седмица на четенето

17.10.2016 11:17

17.10.slance1

Детска градина „Слънце” – Левски се включи в организираната от МОН – Националната седмица на четенето в периода от 10 до 14 октомври. Педагогическият екип на детската градина планира и реализира разнообразни инициативи за насърчаване и повишаване на грамотността и любовта към книгата. Седмицата на четенето бе обагрена с детски книжки, любими приказни герои, драматизации, рисунки, приказни танци, филмирани приказки. Във всички групи се появиха чудни библиотеки. Децата с помощта на учителките си подредиха кътове с любими детски книжки, като имаха възможността да ги разглеждат и да си избират коя от тях да им се прочете.

17.10.slance2
Бяха поканени родители, бивши възпитаници и учители да прочетат интересни приказки, и да споделят своята любов към четенето. Целта бе да се насърчи интересът на малките деца към книжките и да се създаде добра мотивация в подготовката им за ограмотяване.
В импровизиран киносалон с тематичен мултимедиен продукт децата от всички възрастови групи се справиха отлично с предизвикателството да познаят представените им приказки и героите в тях. Малките възпитаници на ДГ „Слънце“ с интерес изгледаха филмирани детски приказки.
Четенето или разказването на приказка на детето е неразделна част от заниманията в ДГ „Слънце” – Левски. Вярваме, че с общите усилия на родители и учители ще възпитаваме у децата любов към четенето и към книгата, споделят от градината.

17.10.slance3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: