Учениците на ПГРТО – Плевен доказаха, че мишката не е успяла да изяде книжката

14.10.2016 13:19

pgrto2

Че мишката не е успяла да изяде книжката – това доказаха учениците от ПГ по ресторантьорство, търговия и обслужване – Плевен  в Националната седмица на четенето, която се провежда от 10 до 14 октомври. Те участваха в поредица от инициативи, целящи да стимулират интереса им към книгите, четенето и да подпомогнат развитието на творческия талант за писане на собствени текстове, разказват на финала на Седмицата от плевенската гимназия.

pgrto

Седмицата стартира с Маратон на четенето – „Представям ви любимата си книга“, като в часа на класа учениците четоха откъси от любимите си книги. На интерес се радваха и  Фейсбук инициативите – публикации на страницата на ПГРТО в  рубриката „Бъди грамотен!“.
В следващите дни учениците изработиха постери „10 причини да четем“ и „10 причини защо четящите хора са по-успешни“ и посетиха децата от ЦДГ  „Иглика“, на които четоха свои любими приказки. Събитието бе под наслов „Да четем заедно!“.

Вчера се проведе „Работилница за творческо писане“, предназначена за  ученици творци, които имаха възможността да  представят свои авторски текстове и есета на тема: „Моята причина да чета“. Те бяха поздравени от директора на гимназията ни госпожа Невена Арабаджиева, която изрази радостта си от срещата с талантливите четящи и пишещи млади хора и им пожела много творчески изяви и успехи.  Най-добрите есеисти прочетоха откъси от своите творби и заслужиха аплодисментите на слушателите.

pgrto1

Своеобразна кулминация  на събитието беше състезанието „Най-добър четец“. Момичета и момчета от 9, 10 и 11 клас четоха и рецитираха любими произведения, а  с титлата се окичи Ирен Петрова от 10в клас, специалност „Икономика и мениджмънт“, която плени всички с талантливото си изпълнение на откъс от романа „Хари Потър и затворникът от Азкабан“ на Джоан Роулинг. Второто място заслужено бе заето от Момчил Стоянов от 11г клас, специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки“, който прочете откъс от романа „Нощем с белите коне“ на Павел Вежинов. На трето място журито постави Кристиян Илиев от 11в клас, специалност „Икономика и мениджмънт“, който впечатли със свое авторско стихотворение. На всички участници бяха раздадени грамоти.

Снимки: ПГРТО-Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: