145 хора в нужда с ниски пенсии ще получават топъл обяд в община Долна Митрополия

11.10.2016 16:28

23.03.obqd

Община Долна Митрополия започва прием на документи по проект „Осигуряване на топъл обяд 2016“. Финансирането е по линия на Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

Документите от желаещите да получават топъл обяд ще се приемат от 13 до 21 октомври в сградата на Община Долна Митрополия, етаж 1, стая 102, както и в кметствата по населените места.

Кандидатите трябва да подадат заявление-декларация ( по образец ), копие от документ за самоличност и актуален размер на получаваната пенсия.

Целта на проекта е да осигури топъл обяд на 145 самотно живеещи, които получават минимални пенсии за осигурителен стаж и възраст, за инвалидност, социални и наследствени пенсии. Критерий за подбор на кандидат-потребителите ще бъде размерът на тяхната пенсия, информират от местната управа.

Със заповед на Кмета на Община Долна Митрополия ще бъде сформирана комисия, в която ще бъде включен и представител на Дирекция „Социално подпомагане“. Комисията ще разгледа постъпилите заявления и съобразно доходите на кандидатите ще изготви списък по възходящ ред, който ще бъде поставен на информационните табла в Общинска администрация – Долна Митрополия.

Първите 145 в списъка с най-ниски пенсии ще бъдат одобрени за получаване на топъл обяд. При отпадане на някой от вече одобрените потребители, мястото му ще бъде заемано от следващия в списъка.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: