Руски ученици гостуваха на ОУ „Васил Левски” – Белене

07.10.2016 13:03

belene 2

От 29 септември до 5 октомври в ОУ „Васил Левски” – Белене гостува група от ученици и учители от Езиково училище № 1315 – град Москва, Русия. Визитата е част от планираните дейности по Протокол за сътрудничество между двете училища, подписан през 2013 година.

Учителите и учениците бяха отседнали в семействата на вече гостували в руската столица възпитаници на беленското основно училище. Тазгодишната програма е посветена на Руско-турската освободителна война и запознаване с биоразнообразието на територията на ПП „Персина“, информират от ОУ „Васил Левски” – Белене. Гостите посетиха исторически и културни забележителности в гр.Плевен и гр. Свищов, поклониха се на паметника на връх Шипка, включиха се във велопоход на територията на ПП „Персина“, участваха в открити уроци в ОУ „Васил Левски“, размениха презентации.

belene 1

В рамките на програмата делегацията бе приета от Малина Ешекова – зам.-кмет на община Белене. Руските ученици продължават работата си по обмена с изготвянето на индивидуални проекти, които ще бъдат представени пред учениците от московското училище и споделени с българските партньори. Това ще популяризира и засили връзките между двете образователни институции.
Сътрудничеството между двете училища продължава и през следващата учебна година, добавят от ОУ „Васил Левски” – Белене.

Снимки: ОУ „Васил Левски” – Белене

belene

#тагове:

НАЙ-НОВИ: