Плевенчани участваха в Световния младежки форум „Историческа памет: Връзката между поколенията“

04.10.2016 10:12

4.10.forum1

От 24 до 26 септември София бе домакин на втория Световен младежки форум „Историческа памет: Връзката между поколенията“. Във форума участваха представители на 67 държави на възраст от 18 до 35 години, работещи в областта на развитието на сътрудничеството с Русия и техните сънародници, живеещи в чужбина. Форумът бе организиран от Съвета за координация на руските сънародници в България, Федерация „Сънародници съюз“ и Националното дружество „Заедно с Русия“, с подкрепата на Държавната комисия по делата на сънародници в чужбина (GCCA), Министерство на труда с сънародници в чужбина Министерство на външните работи на Русия, руското посолство в България, Rossotrudnichestvo, Rosmolodezh, отдел за външни икономически и международни отношения на Москва, на фонд за подпомагане и защита на правата на сънародниците, фонда „Руски свят“.

4.10.forum2
Участници от Плевен бяха Светлана Бейдова и Мария Челебиева, а гости – председателят на сдружение „Младежки Европейски Инициативи” – Плевен Йордан Христов и председателят на „Младежко сдружение – Долни Дъбник” Веселин Радев. Поздравителен адрес до участниците изпрати председателят на Правителството на Руската Федерация Дмитрий Медведев.
„От наша страна, ние подкрепяме вашите инициативи, насочени към разширяване на рускоезичните пространството, популяризирането на руската култура и образование, за развитието на младежкия обмен. Ние високо ценим усилията си за насърчаване на положителен образ на Русия, желанието си да помогне наистина родината си, за да се превърне в силна и просперираща страна“, се казва в поздравителния адрес от Медведев.

4.10.forum3 4.10.forum4 4.10.forum5

#тагове:

НАЙ-НОВИ: