ЧЕЗ дава възможност за професионално и личностно развитие на млади плевенчани

16.09.2016 14:37

16.09.cez

ЧЕЗ участва в значим за България проект в областта на дуалното обучение. Компанията се включва в проекта ДОМИНО на швейцарското правителство. Това съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ България. През новата учебна година са създадени първите две паралелки, в които учениците едновременно ще могат да се обучават в клас и да трупат професионален опит като електротехници. Паралелките се разкриват в девети клас на Професионалната гимназия по механоелектротехника в град София „Никола Вапцаров“ и в Професионална гимназия по механоелектротехника в град Плевен. Учениците ще се обучават по професията електротехник, специалност „Електрообзавеждане на производството“.
„Дуалната форма на обучение е привлекателна, защото позволява натрупването на практически опит по време на обучението, а младежите получават възнаграждение, докато се обучават. Това ги задържа в образователната система по-дълго. Осъзнавайки необходимостта от добра професионална подготовка в електроенергетиката, ЧЕЗ е една от първите фирми, която подкрепя дуалното обучение по електротехника“, каза Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.
ЧЕЗ е разработила и следва дългосрочна стратегия в областта на образованието и подкрепата на младите таланти. Целта на компанията е да осигури подходяща среда и да даде възможности за професионално и личностно развитие на младите хора, за да останат да се развиват и да работят в България.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: