Плевен, Левски и Ловеч да развиват рок туризма, предлага кметът на Града на люляците Корнелия Маринова

16.09.2016 9:20

16.09.rock

Всички хотели и къщи за гости вече са резервирани за дните, когато ще се състои „Lovech Rock Fest“ – 22 и 23 септември, съобщи кметът Корнелия Маринова. По думите й в момента се подготвя дворното пространство на бившата казарма за рок събитието. Поставят се допълнителни ограждения, вече са оформени два входа, пейките в парка са подменени, боядисани, монтирани са нови осветителни тела. Предвидени са няколко шатри – за пресконференции със звездите и за продажба на сувенири, отделно ще има палатков лагер, павилиони за скара и бира. Идеята на администрацията на Ловеч е постепенно и трайно да бъде цивилизована площта на бившата казарма и да бъде върната тя на гражданите, добави Маринова, цитирана от БТА.
Администрацията предвижда това да става постоянно с различни събития, които ще бъдат ситуирани там, и така да стане една забава на рок културата. „Имайки предвид, че и в съседните на Ловеч градове Троян, Плевен и Левски също има такива рок концерти, защо да не направим едни рокмагистрали през региона, по който да развиваме туризъм, свързан с рок културата, наред с останалите потоци от гости“, коментира кметът.
На сцената на „Lovech Rock Fest“ ще излязат датската хард рок/хеви метъл група Pretty maids, немските Unisonic, Axxis и Rage, румънските Scarlet Аura и An Theos и българските „Кикимора“ и „Конкурент“.
Началото е 22 септември /четвъртък/ от 17.30 часа, като вратите ще бъдат отворени час по-рано. За деца до 14 години събитието е безплатно, но с придружител.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: