100 първокласници прекрачиха прага на НУ „Христо Ботев“ – Плевен (галерия)

15.09.2016 10:24

15.09.botev1

Новата учебна година в най-голямото начално училище в областта „Христо Ботев“ – Плевен бе открита тържествено днес. Школото отвори врати за 456 ученици, а 100 първокласници прекрачиха за първи път прага на класната стая. По традиция, празникът бе съпътстван от богата музикална програма, а сред гостите в училището бяха председателят на ОбС – Плевен Мартин Митев, Десислава Йорданова – началник Отдел „Правно-нормативно обслужване“ в Община Плевен, ръководителят на Хор „Звъника“ Ваня Делийска, световноизвестният художник Петър Мичев – Педро, композиторът Ванко Найденов, председателят на КДК – Плевен Никола Попов, директорът на ЦРД – Плевен Йорданка Крумова, бившата възпитаничка на школото – гимнастичката Невяна Владинова, Йордан Дундаков – началник Отдел „Охранителна полиция“ в МВР – Плевен.

15.09.botev2
Приветствие към ученици, учители и родители отправи директорът на НУ „Христо Ботев“ Цветелин Горанов, който сподели, че училището посреща своите възпитаници с обновени класни стаи и коридори, с фасадни пана, напомнящи за българския дух и славното ни минало, с нова фитнес площадка на открито и маси за шах, с нови цветарници. Всичко това превръща училището ни в едно прекрасно място, в което да учите, да творите и да ни радвате с постиженията си, обърна се той към възпитаниците на школото. Разбира се, специално внимание Горанов отдели на първокласниците, на които пожела да пазят традициите на училището и да умножават успехите му.

15.09.botev3
Възпитаниците на НУ „Христо Ботев“, техните учители и родители бяха поздравени и от председателят на ОбС – Плевен Мартин Митев. Вашето училище се утвърди през годините, като едно от най-добрите в Плевенска област, което доказват и хилядите негови възпитаници – достойни плевенчани, които след завършване на НУ „Христо Ботев“ са били повод за гордост, отбеляза Митев. Като поредното доказателство за това той посочи Невяна Владинова, класирала се шеста на Олимпиадата в Рио де Жанейро. Председателят на Общинския съвет пожела на настоящите възпитаници на училището да постигнат нейните успехи, а пожеланието му към техните родители бе да не спират да подкрепят децата си. От името на кмета на Община Плевен Георг Спартански поздравителен адрес поднесе началникът на Отдел „Правно-нормативно обслужване“ Десислава Йорданова.

15.09.botev4 15.09.botev5 15.09.botev6 15.09.botev7 15.09.botev8 15.09.botev9 15.09.botev10 15.09.botev11

#тагове:

НАЙ-НОВИ: