С много вълнение и усмивки започна учебната година в НУ „Патриарх Евтимий” – Плевен /фотогалерия/

15.09.2016 11:22

parvolaci

С много вълнения, усмивки и пожелания за успехи започна днес учебната 2016/2017 г. в Начално училище „Патриарх Евтимий” – Плевен. Прагът му за първи път прекрачиха с развълнувани сърца 73-ма първокласници.

nu_p.evtimii 4

„Започваме като строителна площадка, но ви обещавам, че с помощта на Правителството и на Община Плевен ние ще станем едно много красиво училище”, каза в приветствието си за началото на учебната година директорът Рени Кръстева. „Пожелавам на всички ви да сте здрави, радостни и вдъхновени, новата учебна година да е изпълнена с ползотворен труд и удовлетворяващи резултати”, добави тя. Към учителите Рени Кръстева се обърна с думите: „Бъдете вълшебници, които с магическа пръчка разкриват пред очите на децата научните и житейски истини. Бъдете лекари, превързващи детските рани, бъдете приятели, които в нужда се познават, бъдете довереници и чувайте всяка детска мечта, бъдете връстници на своите ученици, учете и играйте с тях”.

Мили ученици, бъдете добри, учете се и знайте, че от вас зависи училището да бъде най-забавното място на света. А на вас малки първокласници искам да издам една тайна – тук ви очакват най-забавните и интересни неща, които ще видите и чуете, тук ще научите всичко за родината и целия свят, ще познаете вълшебството на буквите и числата, ще пеете рисувате и играете, ще срещнете първите си приятели и ще обикнете първите си учители.”, с тези думи директорът на НУ „Патриарх Евтимий” се обърна за поздрав към учениците.

stefan_milev

Приветствие от името на кмета на Община Плевен поднесе зам.-кметът Стефан Милев. „Мили първокласници, пожелавам ви невероятни изживявания в страната на знанието, и нека интересът ви към новото никога да не пресъхва. Скъпи ученици, бъдете упорити и постигайте целите си”, се казва в приветствието на кмета.

Поздравителни адреси бяха прочетени от името на Цецка Цачева, председател на 43-ото Народно събрание, депутатът от ПГ „БСП лява България” Васил Антонов и от името на областния управител Ралица Добрева.

nu_p.evtimii

И по традиция след празничната програма от песни и стихове директорът Рени Кръстева лисна менче с вода пред първокласниците с пожелания за здраве и много успехи в училище. А на финала в небето над училището полетяха десетки балони в цветовете на трибагреника.

Честит първи учебен ден, деца!

nu_p.evtimii 5

nu_p.evtimii

nu_p.evtimii2

baloni

nu_p.evtimii 3

nu_p.evtimii 6

#тагове:

НАЙ-НОВИ: