Медицински университет – Плевен e организатор и домакин на европейската инициатива „Нощ на учените“

12.09.2016 16:28

12.09.nosht

Медицински университет – Плевен за четвърти път ще бъде основен организатор и домакин на Европейската „Нощ на учените”, която ще се проведе на 30 септември в нашия град. На този ден университетите и научните институти на Стария континент отварят врати за гражданите, за да представят своите научни постижения и да покажат предизвикателните и любопитни страни на науката.
Плевенската “Нощ на учените” ще се реализира от преподаватели и студенти на Медицински университет – Плевен с активното участие на Регионален исторически музей – Плевен, Съюз на учените – клон Плевен и Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“.
Събитието ще се открие на 30 септември 2016 г. в Регионален исторически музей – Плевен с изложба–експозиция на тема „Селскостопанските култури в античната и средновековна икономика“, след което ще продължи с редица вдъхновяващи прояви в Телекомуникационния ендоскопски център на МУ – Плевен. Гостите ще могат да се насладят на многобройните и интересни презентации на учени под надслов „Бобовите култури и храни – една подценявана и забравена, но полезна традиция“, като всеки присъващ ще намери своята рецепта за постигане на по-добро качество на живот.
Във фоайето на Телекомуникационния ендоскопски център ще бъдат представени арт фотографии и изложба–базар на здравословни храни и продукция на местни производители на пшеница, различни видове брашно и на здравословни храни с фокус върху бобовите растения.
Нощта на учените в Плевен ще завърши с формат „ФРЕШ Звезди“ на тема: „Символи на сакралната храна“, където студенти и преподаватели ще съчетаят сериозните дебати със забавленията.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: