Отлично представяне на шахматистите на „Спартак Плевен XXI“ на турнира „Морско конче”

07.09.2016 7:30

spartak shah konche

От 28 август до 3 септември в х-л „Спорт Палас“ в „Златни Пясъци“ се състоя 41-вият Международен детски турнир „Морско Конче“. Отлично се представиха шахматистите на  „Спартак Плевен XXI“, информират от клуба.

Възпитаниците на треньора Михаил Гигов спечелиха един златен и един бронзов медал. Състезанието се проведе в 7 кръга по „Швейцарска Система“.

ВладиВърбанов

Владимир Върбанов

В групата до 14 години Владимир Върбанов спечели с лекота  турнира постигайки 5 точки и доказа, че неслучайно ще представя България на Световното първенство за юноши в Русия. В групата до 10 години Кристиян Георгиев се бори до край за първо място, но допусна загуба в последния кръг и остана с 5 точки, което му отреди трето място в групата.

В тази възрастова група игра и дебютанта Симеон Нинчев, който спечели 2 победи.

Много емоции донесе турнира на 8-годишните. Там отлично се представи 7-годишният Мартин Попов, който също спечели 5 точки и раздели 2-ро-4-то място. За съжаление по допълнителни показатели той остана четвърти.

Кристиян Георгиев

Кристиян Георгиев

В същата група много добре играха Даниел Николов и Велислав Василев. За тях това бе второ официално състезание след Държавното първенство в Плевен преди 2 месеца, и те показаха голямо израстване който набраха съответно 4 точки и 3,5 точки, с което се класираха в първата половина на таблицата.

Приятна изненада бе Катрин Нинова, за която това бе първия турнир като състезателка. Тя игра в групата на момичетата до 10 години и с 3 точки се класира на 7-мо място.

Мартин Попов

Мартин Попов

Успехът на най-малките шахматисти на „Спартак Плевен XXI“ дойде веднага след успеха на съотборничката им Белослава Кръстева, която само преди седмица се класира 6-та на Европейското първенство за девойки в Чехия.

В същото време на провеждащата се Олимпиада в Азербейджан, много добре се представя играещият в отбора на България състезател на „Спартак Плевен XXI“ гросмайстор Красимир Русев, който след 5 изиграни партии има 2 победи и 3 ремита.

Снимки:  „Спартак Плевен XXI“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: