От Плевен днес започва националното турне на група „Хоризонт” – „Изпей „Обичам те“ на български“

06.09.2016 7:24

horizont 1

През месец септември музикантите от група „Хоризонт” тръгват на национално турне под мотото „Изпей „Обичам те“ на български“ в подкрепа на българския език в БГ музиката и с призив за повече родна поп и рок музика в ефира. Идеята възниква на фона на изключително малко звучащата БГ музика в българския ефир, нещо което музикантите от групата намират за странно. В каузата си музикантите подкрепят и традицията да се пее на български в родната музика, както и за качествени текстове с естетика, която възпитава стойности в подрастващите. Всичко това е силен контрапункт на нашумелите напоследък изпълнители с вулгарни текстове и лишени от всякаква стойност песни.

horizont

Кампанията стартира днес – 6 септември, от град Плевен, след това, то ще премине през Пазарджик – 16.09, Варна – 17.09, Русе – 18.09, Самоков – 23.09, София – 25.09, Пловдив – 29.09 и завършва на 30.09 в Стара Загора. Концертите ще бъдат безплатни и ще се проведат в централната част на градовете от турнето. Във всеки град към „Хоризонт” се присъединяват и местни изпълнители и групи, подкрепящи каузата, като за цялото турне участниците ще са над двадесет. Сред тях са Атлас, Спринт, Фанданго, Жоро Янакиев от Сигнал, Ренегат, Мистър хард, Иво Руев бенд 69, участничката от България търси талант Пресияна Димитрова, 14 годишната  Симона Кунчева, Lake Down и други.

Така музикантите се надяват да популяризират качествени изпълнители, които по един или друг начин не получават ефирно време по телевизии и радиа. Организатор на турнето е фронтменът на „Хоризонт”, Валери Славчев, като амбицията му е кампанията „Изпей „Обичам те“ на български“ да продължи и през 2017 г. и в други градове на страната.

В Плевен концертът е на сцена Водна каскада, от 19:30 ч на празничния 6 септември, вторник. Специални гости ще са Жоро Янакиев (Сигнал), Lake Downs – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: