Юнашкият тиган пое към Асеново, утре готвят в него боб с четири вида пушено свинско месо
„Поемаме към село Асеново на Фестивал на банатската кухня. Ще приготвим боб с четири вида пушено свинско месо по банатска рецепта в Юнашкия тиган“. Това написа в профила си във Фейсбук преди минути майстор-готвачът Ангел Ангелов от Националната академия „Кулинарен историк“. Както „Плевен за Плевен“ писа, най-големият тиган в България – Юнашкият тиган на Академия „Кулинарен историк“, ще гостува в шестото издание на фестивала „Банатски вкусотии – традициите на моето село“, който ще се проведе утре – 13 август в село Асеново.
Освен Юнашкия тиган, за гостите на фестивала в Асеново са подготвени още много изненади. Заедно с традиционното изложение на храни и откритата фолклорна сцена, те ще могат да видят кулинарни демонстрации на живо, както и да се включат в състезание по рязане на лук. Тъй като 2016-а е обявена от ООН за Международна година на варивата, ще бъде подготвено място и изложение на ястия от бобови култури.
НАЙ-НОВИ:
- Известни плевенчани гостуваха в ДГ “Снежанка” в кампанията „Походът на книгите” - снимки
- Работилница за великденска украса в град Левски - снимки
- Плевeнски съдии с нови мачове в Първа и Втора лига
- Лазарки от Долни Дъбник и Крушовица поздравиха общинската администрация - снимки
- Лазарки от ДГ „Иглика“ наричаха за здраве и берекет в Община Плевен - снимки
- Лазарки от 4 детски градини и ясла изпълниха с радост и топлина община Кнежа - снимки
- Лазарки пяха, играха и благославяха за здраве и берекет стопаните на Община Левски - снимки
- Малки лазарки от ДГ „Теменуга“ огласиха с песни, танци и благословии Второ РУ
- Росица Денчева се класира убедително за полуфиналите на турнир за жени в Анталия
- Плевен е домакин на тренировъчен семинар по карате с международно участие