Юнашкият тиган пое към Асеново, утре готвят в него боб с четири вида пушено свинско месо

12.08.2016 16:35

12.08.asenovo

„Поемаме към село Асеново на Фестивал на банатската кухня. Ще приготвим боб с четири вида пушено свинско месо по банатска рецепта в Юнашкия тиган“. Това написа в профила си във Фейсбук преди минути майстор-готвачът Ангел Ангелов от Националната академия „Кулинарен историк“. Както „Плевен за Плевен“ писа, най-големият тиган в България – Юнашкият тиган на Академия „Кулинарен историк“, ще гостува в шестото издание на фестивала „Банатски вкусотии – традициите на моето село“, който ще се проведе утре – 13 август в село Асеново.
Освен Юнашкия тиган, за гостите на фестивала в Асеново са подготвени още много изненади. Заедно с традиционното изложение на храни и откритата фолклорна сцена, те ще могат да видят кулинарни демонстрации на живо, както и да се включат в състезание по рязане на лук. Тъй като 2016-а е обявена от ООН за Международна година на варивата, ще бъде подготвено място и изложение на ястия от бобови култури.

12.08.asenovo1

#тагове:

НАЙ-НОВИ: