5 дни в ареста за хулигани, заплашвали и псували полицаи в Славяново

10.08.2016 12:09

arest

На 8 август Пети наказателен състав на Районен съд – Плевен осъди 22-годишен, 19-годишен и 32-годишен от град Славяново на пет дни задържане в поделение на МВР, във връзка с Указа за борба с дребното хулиганство. Това информират от пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

На 7 август около 3:20 часа в Славяново мъжете извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи се в явно неуважение към обществото, съпроводени с оскърбително отношение и държание спрямо полицейски служители на РУ – Пордим.

За инцидент, свързан с нарушаване на нощната тишина в Славяново е съобщено в полицията на 7 август призори около 3 часа. Информацията била, че висока музика, идваща от двор на частен имот в града, пречи на съседите. Към адреса се насочил дежурен автопатрул. Двамата полицаи са установили, че компания от 10-15 човека вдига шум. След предупреждение от органите на реда музиката била спряна. Но при последвала проверка на същия адрес след около 15 минути почерпената компания отново нарушавала нощната тишина със силна музика. Полицаите направили предупреждение за спиране на силния шум и преустановяване на веселбата.

Организаторът бил призован за снемане на обяснения в патрулния автомобил. През това време компанията се насочили към униформените. Почерпените мъже се нахвърлили с обидни думи, заплахи и псувни. Екшънът се разиграл светкавично и единият от полицаите извадил служебното си оръжие и произвел предупредителен изстрел във въздуха. След яростната съпротива един от компанията е задържан за 24 часа, а другите участници са установени. На 8 август са осъдени заради хулиганство.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: