Потвърдиха задържането под стража на Методи Петков за извършен грабеж, хулиганство и изнудване

04.08.2016 13:36

police beleznici1

Общински съветник , задържан по искане на прокуратура, за нанесен побой и грабеж на трима плевенчани, на язовир до с. Каменец, обл. Плевен, остава в ареста, определи днес Апелативен съд В. Търново.
Въззивната инстанция остави без уважение жалбата на задържания и потвърди определението на Окръжен съд, с което е уважено искането на Окръжна прокуратурата- Плевен, за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража.
Методи П. и още две лица /Мариян Б. и Христо П./ са привлечени като обвиняеми по досъдебно производство на Окръжна прокуратура – Плевен, за това, че през нощта на 26 срещу 27 .07.2016 г , в околностите на с. Каменец, обл. Плевен, в съучастие и с други неизвестни лица, извършили грабеж, придружен с причиняване на средна телесна повреда и отнемане на сумата 200 лева на единия пострадал мъж. Повдигнато им е обвинение и за хулиганство и упражняване на принуда по отношение на пострадалия /карали го насила да консумира прясно уловената риба/.
Съдът прие доводите на прокуратурата, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че задържаният Методи П. е извършил престъпленията за които му е повдигнато обвинение. Привлечен е като обвиняем за тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода. С оглед минали осъждания съществува реална опасност да се укрие или извърши друго престъпление, поради което взетата мярка задържане под стража по отношение на Методи П. трябва да бъда потвърдена като правилна и законосъобразна.
Днес Апелативен съд В. Търново ще разгледа и жалбите на Мариян Б. и Христо П. срещу определения на Окръжен съд Плевен, с които са им взети мерки за неотклонение задържане под стража.
Под ръководството на Окръжна прокуратура – Плевен, действията по разследването продължават.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: