Преди Рио 2016: Прогнозата на плевенския спец Слави Топузов за представянето на олимпийците ни

27.07.2016 14:28

27.07.rio

Много ми се иска да говоря оптимистично за представянето на българите на Олимпиадата в Рио, но за съжаление първият отрицателен факт вече е налице – ние отиваме с най-малката делегация от години наред. Това каза емблематичният плевенски треньор по лека атлетика и президент на СКЛА „Феникс 2004“ Светослав Топузов, който сподели пред медиите своята прогноза за изявите на олимпийците ни в Бразилия. Топузов отбеляза, че за разлика от предишни години, когато сме тръгвали с поне няколко твърди кандидати за медали, то сега ситуацията е съвсем различна. „За голямо съжаление, нямаме нито един състезател, за когото можем да кажем, че ще се бори за златен медал. Все пак се надявам, че по традиция силовите спортове ще ни отсрамят“, коментира той.
Колкото до представянето на българите в лекоатлетическите дисциплини, Слави Топузов открои Ивет Лалова, но подчерта, че тя се състезава в дисциплина, където нейни конкурентки са само тъмнокожи състезателки и шансовете й за призово класиране не са особено големи. Надявам се, че ще влезе на финал на 200 метра, но това ще бъде изключително трудно, защото ще трябва да постигне резултат, с който да подобри личното си постижение, посочи плевенският спец. По думите на президента на СКЛА „Феникс 2004“, от лекоатлетите ни най-успешно би се представила Мирела Демирева, отбелязвайки, че скачачката е половин плевенчанка – дъщеря е на бившата спринтьорка от Плевен Валя Демирева, понастоящем една от най-добрите треньорки в страната. За останалите ни състезатели бих казал, че всяко по-предно класиране ще бъде своеобразен успех, не скри Светослав Топузов.
Треньорът сподели очакванията си за представянето и на плевенската надежда на Игрите в Рио – Тихомир Иванов. Мисля, че Тихомир може да се пребори за място във финала, което ще бъде един изключително голям успех. Момчето е много сериозно и мотивирано и бих бил изключително щастлив, ако успее да постигне добри резултати в Рио, каза той.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: