Лятно четене на приказки организираха в ОДЗ „Звънче“ – Плевен

09.07.2016 10:48

9.07.zvanche1

„Ако искате децата ви да бъдат интелигентни, четете им приказки. Ако искате да бъдат по-интелигентни, четете им повече приказки.“ Водени от тази мисъл на Алберт Айнщйн децата от ОДЗ №15″Звънче“ се потопиха във вълшебния свят на приказките. Всяка среща с приказни герои омагьосва децата, помага им да се учат на доброта по забавен начин, прави ги по-щастливи. В ролята на посланици на добрите идеи чрез неугасващия факел на знанието бяха деца от ТВ Гълъбец Медия Груп, които представиха пред малките възпитаници на детското заведение приказката „Хензел и Гретел“ с помощта на впечатляващи кукли.

9.07.zvanche2

Децата се потопиха в приказния свят сред естествения декор на площадката в двора на ОДЗ „Звънче“, като бяха запленени от срещата с познати герои по един нов начин. По-големите деца продължиха да ги срещат с доброто и като проведоха Лятно четене на приказки.
Прочетоха приказките „Пернатко, Косматко и Тутманикът“, „Хитрата лисица“ от Галина Златина и „За какво са приятелите“ от Сали Гриндли. Идеите на приказките бяха възприети веднага от децата – да бъдем добри и че „Истинските приятели са приятели завинаги“.

9.07.zvanche3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: