Жорж Ганчев в Плевен: Без независимост на трите власти републиката ни няма да види бял ден

23.06.2016 17:01

23.06.ganchev

Ние не желаем президентска република за момента, ние желаем парламентарна република, в която Конституцията се спазва. Това каза днес в пресклуба на БТА в Плевен кандидатът за президент Жорж Ганчев. Заедно с него в срещата с медиите участва и кандидатът за вицепрезидент Кольо Парамов. Ганчев заяви, че първата точка от програмата му е да има независимост на трите власти. Без това не може да имаме сериозна държава, републиката ни няма да види бял ден и сериозни инвеститори, категоричен беше Жорж Ганчев. „Заедно с Кольо Парамов ние тръгнахме, за да кажем, че партиите не ни интересуват. Ножът е опрял до кокала, държавата ни потъва като тесла в кладенец и сега е моментът на обединението“, каза колоритният политик. Ганчев бе категоричен, че по време на т.нар. преход са били продънени всички системи все едно историята ни започва от 10 ноември 1989 г. Имаме прекрасен народ – писатели, поети, спортисти, изобретатели, но проваляме този дар Божий, за да се спасим поединично, вместо да даваме потенциала си, добави кандидатът за президент.
От своя страна, Кольо Парамов отбеляза, че предстоящите президентски избори се очертават, като изключително сложни. „За първи път от 1989 г. те ще бъдат проведени в една специфична обстановка, нагнетяваща се всеки ден. Междуособиците и омразата в чисто политически план ще доведат до големи комбинация, защото олигархията усеща, че започва да изтърва контрола“, прогнозира финансистът. Той отбеляза, че кандидатпрезидентската двойка Ганчев/Парамов неслучайно се е афиширала отрано, спазвайки международния принцип това да се прави в рамките на шест месеца преди изборите. Политическите партии, обаче, ще направят всичко възможно да забавят този процес до 5-10 септември, стремейки се да скъсят дистанцията до изборите на 30-35 дни, за да не могат поставените от тях хора да получат силна критика или да бъдат достатъчно добре осветени, допълни Парамов.
Кандидатът за вицепрезидент изрази убеждение, че изборите ще бъдат силно компроментирани. Затова още отсега започваме да тръбим, че трябва да се даде възможност на всички кандидати да доизкажат своите намерения и планове, а не да се крият зад партийни лозунги, обясни Кольо Парамов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: