Модерна аудиосистема получиха учениците от Пордим за второто място в „Надиграй ме в училище“

20.06.2016 16:32

20.06.pordim

Ученици от Националната гимназия за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски” – Варна са големият победител в седмия сезон на „Надиграй ме в училище”. Най-гледаното танцово реалити в ефира на БНТ 2 приключи в неделя с емоционално фолклорно шоу под звуците на българските народни хора и музика и за пореден път доказа, че интересът към народните танци е огромен – както сред учениците, така и сред зрителите.
Победителите, с ръководители Паулина Боижилова и Павел Иванов, демонстрираха перфектни умения, синхрон и класа и заслужено спечелиха голямата награда в битка срещу останалите пет финалисти. Втори в класирането са децата от училище „Св. Св. Кирил и Методий” в Пордим, а след тях останаха 144-то ОУ „Народни будители” – София, „Св. Климент Охридски” – Добрич, „Св. Св. Кирил и Методий” – Видин и „Отец Паисий” – Враца. Крайните резултати в шоуто са формирани на базата на зрителските есемеси и оценките на журито в състав: хореографът и дългогодишен солист на Ансамбъл „Пирин” Антоанета Асенова-Данова, Мариян Василев – дългогодишен преподавател по български танци в НУТИ и художествен ръководител на ансамбъл „Правец” и актрисата от „Шоуто на Канала” Ани Михайлова.
Учениците от Варна печелят голямата награда на „Надиграй ме в училище”, която е участие във фестивала World Stage Eurograde – Световна сцена Еврогрейд в Приморско и едноседмична почивка в хотел „Тишина” в крайморския град. Призът им бе връчен от директора на фестивала Димитър Тодоров, който бе член на журито специално за финала. Учениците от Пордим, които са втори, си тръгнаха с наградата на Търговска верига „Зора” – аудиосистема Sony, която получиха от началника на регионалния инспекторат на МОН в София Ваня Кастрева.
В продължение на 8 седмици деца от 12 хореографски паралелки в цялата страна демонстрираха в студиото на „Надиграй ме в училище” уменията си в областта на народните танци и и знанията за народните носии от различни региони. Водени от хореографа Асен Павлов и с музикалния съпровод на група „Арта” с ръководител Костадин Генчев, децата не само се състезаваха, но и показваха удоволствието от добре изиграните хора.
За седми път „Надиграй ме” се превърна в телевизионен феномен, този път с атрактивното участие на ученици, овладели до съвършенство народните танци. Посланието на екипа през седмия сезон бе, че фолклорът има място в учебните програми, тъй като самите млади хора го търсят и харесват. Форматът увлече хиляди зрители пред телевизионния екран и ги накара не само да гледат, но и да гласуват за отбора, който искат да продължи напред. Данните след финала показват, че близо 20 000 зрители са изпратили смс-и през седмия сезон, което е рекордна досега активност.
Финалът на шоуто бележи традиционно висока гледаемост, като неделното издание на спектакъла е привлякло най-голям брой зрители от началото на сезона. Предаването се осъществява изцяло на продуцентски принцип, като си осигурява външно финансиране. Новост през седмия сезон бе и голямото хоро на БНТ, което събра водещи и журналисти от медията пред сградата на „Сан Стефано“ 29 в навечерието на финала.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: