Храмов празник ще отбележи днес плевенската църква „Света Троица”

19.06.2016 7:51

hram sv.troica

Днес на Петдесетница, църквата „Света Троица“ в Плевен ще отбележи своя Храмов празник.

На Петдесетия ден от Господното възкресение Дух Свети слязъл над апостолите във вид на огнени езици и ги обдарил с благодатните дарове. Празникът се нарича Петдесетница, защото това събитие е станало в деня на старозаветния празник Петдесетница, който отбелязвали петдесет дни след Възкресение Господне. Руската православна Църква го нарича Ден на светата Троица.

В неделния ден от 09.00 часа ще се отслужи Света Литургия и ще се приготви курбан в двора на храма, съобщават от Сдружение „Справедливост”-Плевен. Църковното настоятелство при храма и Сдружението канят всички граждани и гости на града да се присъединят към празника.

В чест на Храмовия празник се роди първото издание на „Летописна книга за Храма „Света Троица“ с автор иконом Йордан Вълешков, служил в църквата от 1 927 г. до смъртта си през 1 985 година. Книгата ще се продава в храма. На празника ще се продават и тениски, дарени от добри хора, подпомагащи каузата.

Всички средства, набрани от продажбата на книгата и тениските, ще бъдат преведени по сметка на Сдружение „Справедливост“ във връзка с предприетата кауза за ремонт и реставрация на храма „Да запазим вярата си“. За всички хора, които желаят да помогнат, но не могат да присъстват на 19.06.201 6 г., ще се приемат поръчки за книгата и тениските на имейла на сдружението: [email protected], както и на лични съобщения на страницата на сдружението във фейсбук.

Доставката ще се извършва чрез спедиторска фирма с наложен платеж. Стойността на книгата е 10 лева. Стойността на един брой тениска е 10 лева.

Повече информация за кампанията и номера на банковата сметка, можете да откриете на сайтовете на храма и сдружението: svetatroitsa.com и spravedlivost.eu, както и на страниците във Фейсбук.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: