Университетски кампус в Плевен и логистичен парк в Белене сред предложените идеи по „Региони в растеж“

14.06.2016 8:42

14.06.mrrb

Целенасочената инвестиционна програма за подкрепа на развитието на Северозападна България, Родопите, Странджа-Сакар, пограничните, планинските и полупланинските слабо развити региони ще влезе като финансов ресурс в бюджета през 2017 г. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на Националната кампания „Региони в растеж 2016 – 2020“, информират от пресслужбата на МРРБ. Дотогава ще бъдат публикувани насоките за кандидатстване, за да може общините и партньорите им да подготвят своите проекти, да ги обосноват, разработят и подадат, така че от следващата година реално да започнат инвестициите в проектите, които искаме да изградим, каза още Павлова.
Тя съобщи, че до момента са предложени следните идеи: за разширяване и доизграждане на северна промишлена зона във Видин, логистичен парк в Белене, интеруниверситетски център и кампус в Плевен, индустриален парк в Мизия, създаване на регионален туристически продукт.
Приоритет за нас е и да намалим дисбаланса в състоянието и качеството на пътищата между севера и юга, заяви Павлова и допълни, че инфраструктурата се е развила по такъв начин у нас, че е по-добра в южната част на страната, включително и като проектна готовност. За това от стратегическа гледна точка приоритет в приетата от правителството актуализирана Стратегия за пътната инфраструктура до 2022 г. остава на първо място АМ „Хемус“, подчерта Павлова.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: