40 деца в Кнежа бяха зарадвани с велосипеди

07.06.2016 14:01

velo kneja

40 са раздадените велосипеди в Кнежа на деца. Това е равносметката на финала на тазгодишната кампания “Колело за смет, за дете велосипед”, която тази година зарадва и малчугани в Кнежа.

Инициативата се проведе и в градовете Етрополе, Лом, Попово, Кубрат и Нова Загора. В Кнежа велосипедите са били подарени на децата на 2 юни.

Ще припомним, че “Колело за смет, за дете велосипед” е инициатива за деца от семейства, които нямат финансова възможност да купят велосипед. Нейният старт е даден през 2015 година.

„Искаме и тези, които нямат и не могат да си позволят велосипед, да се докоснат до чувството на свобода и усещането, че могат да надскочат ограниченията и да постигнат мечтите си. Животът ни среща с такива хора, но ни се иска да виждаме все повече от тях”, казват организаторите на кампанията.

Първоначалната цел от 200 велосипеда е била надмината тази година, тъй като общо ремонтираните са 235. А има и още за ремонт и те също ще стигнат до децата. Така реално очакванията са общо 300 деца да получат своя първи велосипед.

Повече снимки от кампанията в Кнежа може да видите ТУК.

Снимки: 1bike.bg

#тагове:

НАЙ-НОВИ: