Четири дами от Плевенско участваха в Четвъртата политическа академия на Жени ГЕРБ в Албена

06.06.2016 7:25

6.06.gerb1

Четири дами от Плевенска област взеха участие в Четвъртата политическа академия на Жени ГЕРБ, която се проведе от 3 до 5 юни 2016 г. в курортен комплекс „Албена”. Това бяха областният клубен ръководител Даниела Гонкова, ръководителят на общинската структура в Плевен – Петя Василева, организационният секретар на дамите в Левски Зорница Стоянова и Мая Христофорова, общински организационен секретар на ГЕРБ – Белене. Основната тема на форума бе: „България 2016 – новите политически досиета”
Обществото ни се нуждае от ново гражданско участие. Най-голямата необходимост за страната ни днес е постигането на диалог. Жените са деен участник в процеса на вземането на политически решения на различни нива. Това заяви при откриването на академията председателят на организацията Ирена Соколова. „Жените са другото лице на присъствието в политиката, използвайки привилегията, че сме жени“, каза още тя. На форума присъстват близо 200 дами от областните структури на ЖГЕРБ в цялата страна.
Ирена Соколова посочи, че седем от министрите в правителството са жени, както и 24 от народните представители на ГЕРБ. „Ние носим отговорност за бъдещото поколение“, посочи лидерът на Жени ГЕРБ.

6.06.gerb2
Четвъртата политическа академия на Жени ГЕРБ бе открита от председателя на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, председателя на ЖГЕРБ и народен представител Ирена Соколова, областния координатор на ГЕРБ-Добрич и депутат Румен Иванов и Богдан Мирчев – представител на фондация „Ханс Зайдел“. Лектори на форума бяха министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, министърът на енергетиката Теменужка Петкова и министърът на туризма Николина Ангелкова.
Свои презентации представиха и председателят на Комисията по правни въпроси Данаил Кирилов, председателят на Комисията по здравеопазване Даниела Дариткова, председателят на Комисията по образование и наука Милена Дамянова, зам.-председателят на Комисията по бюджет и финанси Диана Йорданова и зам.-председателят на Комисията по труда, социалната и демографската политика Светлана Ангелова.

6.06.gerb3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: