До 10 юни продължава благотворителната изложба в подкрепа на малката Яна от Плевен

03.06.2016 13:19

izlojba deca 5

Благотворителната изложба с детски рисунки в помощ на лечението на малката Яна от Плевен, която бе открита на 1 юни в Къщата на художниците, ще продължи до края на следващата седмица. Изложбата представя картини на деца от Арт школа „Таланти”, българско училище в Сиатъл, САЩ и 140-то СОУ „Иван Богоров” – София. Всички средства, събрани от продажбата на детските рисунки, ще бъдат преведени за лечението на момиченцето.
Ралица Петрова, ръководител на школа „Таланти”, съобщи, че резултатите от инициативата са дори по-добри от очакваното и много хора са откликнали на призива за помощ. Повечето от тях дори не гледат стойността на картината, която купуват, или направо даряват средства без да правят откупка, коментира г-жа Петрова.
Яна е на 1 година и 7 месеца и е с диагноза двустранен невробластом. През 2015 г. момиченцето е оперирано в Тюбинген, Германия. Претърпява и шест химиотерапии. Поради съмнения за рецидив, Яна трябва отново да замине за Германия за изследвания. За лечението е нужен хидрокортизон 20 мг, който не се внася в България и родителите са принудени да го набавят от Гърция. Освен това, детето има нужда и от рейши, коластра за подсилване на имунната система и изчистването на организма от токсините от химиотерапиите и ядрено-магнитен резонанс. Фондът за лечение на деца поема разходите за изследванията на Яна в Германия, след това ще стане ясна и сумата, нужна за самото лечение.
Благородната инициатива е подкрепена и от ръководството на Община Плевен.
Благотворителната изложба за Яна ще остане в Къщата на художниците до 10 юни и всеки, който има желание, може да помогне.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: