В 11 училища-центрове в област Плевен ще подават документи кандидат-гимназистите

31.05.2016 13:04

2.07.vtoro_

11 са определените училища-центрове в област Плевен, където кандидат-гимназистите могат да подават документи за участие в класиране за прием в професионални и профилирани училища и паралелки. Това става ясно от информацията, публикувана на сайта на Регионалния инспекторат по образованието – Плевен.

Училищата са – НУ „Единство”- гр. Плевен, ПГЯЕ „Мария Склодовска-Кюри” -гр. Белене, СОУ „Христо Смирненски”-гр. Гулянци, СОУ „Христо Ботев”- гр. Долни Дъбник, СОУ „Евлоги Георгиев”-гр. Тръстеник, СОУ „Христо Смирненски” -гр. Искър, ПГ по земеделие „Стефан Цанов”- гр. Кнежа, ОУ „Максим Горки” -гр. Левски, СОУ „Христо Ботев” -гр. Никопол, СОУ „Св.Св. Кирил и Методий” -гр. Пордим и ПГМЕТ „Девети май” – гр. Червен бряг.

Съгласно графика за дейностите по приемане на ученици в държавни и общински училища за учебната 2016/2017 година в периода от 16-21 юни 2016 година (вкл.) се подават документи за участие в Първи етап на класиране. Подаването на документите се извършва в училища- центрове.

За участие в приема се подават следните документизаявление по образец за участие в класиране с подредени желания, попълва се на място в училището-център. Попълването на заявлението трябва да се извърши много внимателно, четливо и добре обмислено. Подреждането на училищата (по профили, професии и специалности) се извършва от най-желаните възможности към по-малко желаните. Желанията се изписват с точното наименование на училището, профила или специалността от професията, без да се допускат зачертавания и корекции. Попълването на заявлението се извършва в присъствието на родителя и на ученика.

Трябва да се приложи копие на удостоверението за завършен VII клас, издадено от училището, в което ученикът се е обучава; копие на служебната бележка с оценките от положените приемни изпити, когато ученикът кандидатства в друга област. Служебната бележка с оценките от приемните изпити се получава от училището, в което той завършва; копие на медицинско свидетелство, издадено от личния лекар на ученика, ако кандидатства за специалност от професионалните училища;

Първото класиране ще бъде готово до 27 юни. Записването става в периода от 28 до 30 юни. Учениците, които не са доволни от първото класиране, може да участват в следващите – второ и трето класиране.

Подробности за всяко едно класиране – срокове и документи, можете да откриете на сайта на РИО-Плевен – www.riobg.com.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: