Наградиха най-добрите млади преводачи в конкурс на Образователен център „Комлед”

25.05.2016 17:44

komled 7

Днес в 16 ч. в Чуждоезиковия отдел на Регионална библиотека „Хр. Смирненски” се състоя церемония по награждаването на победителите от конкурса за превод, в който се състезаваха възпитаници на Образователен център „Комлед”.

Това е второто поредно издание на конкурса в чест на годишнини на световноизвестни писатели. Тази година учениците превеждаха пасажи от произведения на Роалд Дал, чиято 100-годишнина честваме, и Шарлот Бронте, от чието рождение се навършват 200 години.

komled 6

Съвместната инициатива на „Комлед” и Регионална библиотека е в чест и на 9 май, Денят на Европа, и 24 май, най-българския празник. Както заяви управителят на образователния център, г-жа Петя Василева, необходимо е да окуражаваме децата да четат и да разширяват хоризонтите си чрез майсторите на словото в световен мащаб, но също толкова важно е да предаваме техните послания на добър стил на родния си език. Тя добави, че на учениците са им необходими предизвикателства като този конкурс и като проектите на различни теми, които са традиционни за обучението в „Комлед”, за да развиват креативността и състезателния си дух.

kommled 1

Грамоти на всички участници бяха връчени от Аня Михова, директор на Регионална библиотека „Хр. Смирненски“ – Плевен. Имаше и изненада – безплатен едногодишен абонамент за услугите на библиотеката за най-добрите. Наградите на Образователен център „Комлед“ за призьорите са безжични стерео слушалки Philips, за вторите в класирането – ваучери за пазаруване на учебни пособия на стойност 80 лв., а заелите трето място получиха ваучери на стойност 50 лв.

Ето и имената на най-добрите млади преводачи:

Ниво В2 (8-ми клас): Две втори места: Георги Игнатов и Жаклин Павлова

Трето място: Ина Георгиева

Ниво С1 (8-ми – 9-ти клас): Първо място: Виолета Антонова

Второ място: Симеон Стефанов

Трето място: Анастасия Радева

Ниво С2 (9-ти – 11-ти клас): Първо място: Виктор Андров

Второ място: Йоана Зелова

Трето място: Стефко Величков

komled 3

komled

komled 2

komled 4

komled 5

#тагове:

НАЙ-НОВИ: