Плевенската полиция планира спецоперации в почивните дни

21.05.2016 9:28

kat-3.01

Провеждане на специализирани полицейски операции „Алкохол и упойващи вещества и неправоспособност“ планира през почивните дни ОДМВР-Плевен. Особено внимание ще се обърне на третокласните и общинските пътища, подходите и районите на посещавани питейни заведения и дискотеки, информират от пресцентъра на плевенската полиция. При проверките ще се акцентува на управлението на МПС под въздействие на алкохол, неправоспособност, като се взема отношение и спрямо водачите и пътници без поставени обезопасителни колани, в това число и на задните седалки.

Днес и на 24 май в област Плевен ще се осигури максимален брой полицейски екипи по направление от и към големите населени места за организиране и подпомагане на движението и недопускане образуването на автомобилни колони.

Дейността на служителите, работещи по контрол на движението по пътищата, ще се насочи към подпомагане и регулиране на движението по пътищата, контрол над водачите с рисково поведение, свързано с неправилно изпреварване, неправилни маневри и отнемане на предимство, както и над водачите с опасно и демонстративно управление на МПС, без необходимата дистанция, които извършват рискови маневри, изпреварване или преминаване от една лента в друга, създавайки непосредствена опасност за останалите участници в движението.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: