Богат на прояви е спортният календар на Плевен през следващите дни

19.05.2016 13:47

19.05.sport

Наситен откъм спортни мероприятия е спортният календар на Плевен в следващите дни, съобщи началникът на Отдел „Младежки дейности, спорт и туризъм” в Община Плевен Таня Митранова. Началото ще бъде дадено утре, 20 май, в 17 ч. в спортната зала на МУ – Плевен с откриването на боксовия турнир „Александър Владимиров“, а на следващия ден – 21 май, в зала „Балканстрой“ започва надпревара по скокове на батут. Отново на 21 май в Плевен ще се проведе и турнир по художествена гимнастика за Купа „Плевен“. Началото е в 12.30 ч. в зала „Спартак“.
На 21 май са предвидени и куп събития за отбелязване на празника на Туристическо дружество „Кайлъшка долина“. Стартът ще бъде даден в 8.30 ч. в началото на „Кайлъка“ с пешеходен поход до хижа „Среброструй“. В същия час, но пред читалище „Съгласие“, ще тръгне колопоход, чиято финална точка също ще бъде хижа „Среброструй“. За 9 ч. на поляната пред хижата е планирано началато на Четвъртия преглед на туристическите умения и сръчности за учащи се за приз „Кристален еделвайс” – „Кайлъка” 2016, а в 10.30 ч. започва състезание по спортно ориентиране. В 10.00 ч., но на язовир „Тотлебенов вал“, ще се проведе воден слалом, а обявяването на резултатите от проведените състезания и награждаване на победителите ще е от 13 ч. на хижа „Среброструй“.
Спортните събития в Плевен продължават на 22 май с провеждането на третото издание на Маратона на приятелството, чийто старт ще бъде даден в 9 ч. на площад „Възраждане“. Два дни по-късно – на 24 май, проявите отново се преместват в „Кайлъка“, където от 10 ч. ще започне Държавното първенство по дуатлон. Отново в „Кайлъка“, но на 28 май, ще се проведе Ден на предизвикателството, организират от Община Плевен съвместно с Българска асоциация „Спорт за всички“. Любителите на пешеходния туризъм ще тръгнат в 10 ч. от „Моста“, а тези, които предпочитат велосипедите – пак в 10 ч., но от Читалище „Съгласие“ в посока „Кайлъка“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: