1991 седмокласници в Плевенско днес ще се явят на изпит по БЕЛ

18.05.2016 8:28

9.05.izpiti

1991 седмокласници в област Плевен ще трябва да се явят днес на първия изпит от Националното външно оценяване – този по Български език и литература, информират от Регионалния инспекторат по образованието. Ще припомним, че този изпит и следващият по математика, който ще е на 20 май, са и вход за елитни училища, професионални гимназии и профилирани паралелки.

Учениците полагат изпитите в училището, в което се обучават.

Началото на изпита днес е от 10.00 часа.

Учениците в VІІ клас се явяват в изпитната зала с документ за самоличност и със служебна бележка, удостоверяваща мястото за явяване на приемни изпити, получена от училището, в което се обучава ученикът; заемат определените им места не по-късно от 9,45 часа; носят и ползват син цвят химикалка, не ползват коректори, калкулатори, справочници и мобилна комуникационна техника; не напускат изпитната зала по-рано от 30 минути след началния час на всеки от модулите; не напускат изпитната зала след изтичане на времето за работа върху модула НВО, ако ще работят по допълнителния модул.

За изпита по БЕЛ (допълнителен модул) изслушват един път текста за преразказ. Трябва да получат един екземпляр от текста за преразказ и го четат самостоятелно в рамките на 15 (петнадесет) минути, след което го връщат на квесторите. Нямат право да си водят бележки.

Резултатите от изпитите по БЕЛ и по математика се обявяват до 3 юни 2016 година.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: