Канят Кубрат Пулев в Плевен за турнира „Александър Владимиров“

17.05.2016 10:25

17.05.kubrat

Европейският шампион по бокс за професионалисти в супертежка категория Кубрат Пулев ще бъде поканен в Плевен за първото издание на турнира по бокс „Александър Владимиров“, съобщава sportal.bg. Уверението е на световния шампион за професионалисти и президент на БК Мизия 80 (Плевен) Александър Владимиров, чието име ще носи състезанието. Пулев е кум на Владимиров и двамата са много близки от времето, когато бяха заедно в националния отбор на България.
Турнирът, за чиято организация помага и Община Плевен, ще се проведе идния уикенд в залата на Медицинския университет в града. Регламентът предвижда полуфинали и финали във всички категории и възрастови групи на двата пола. На ринга ще се качат около 80 състезатели от водещите родни клубове – ЦСКА, Локомотив (София) и Локомотив (Русе). Домакините ще представят боксьорите от Мизия 80.
„Много от най-добрите ни боксьори пожелаха да участват. Един от тях беше Тервел Пулев, на когото съм помощник треньор в националния отбор. В последния момент обаче се появи възможност да участва в международен турнир и той избра него. Напълно го разбирам. Все пак основната му цел е спечелване на квота за Олимпийските игри в Рио де Жанейро през тази година. Постоянно има интерес от страна на силни боксьори към нашия турнир, но вече уточних окончателно календара. Съжалявам, че не успях да открикна на всички, но все пак за първи път организираме тази проява. Следващато издание ще е с повече участници и клубове. Целта ми е турнира да стане традиционен и да намери трайно място в календара на федерацията“, коментира Владимиров.
Сигурно е, че на ринга в Плевен ще излязат европейската шампионка за момичета в кат. до 46 кг от Кезхей (Унгария) Еми-Мари Тодорова от Локомотив (София), шампионът и национал на България Николай Коев (кат. 69-75 кг) от Локомотив (Русе), бронзовият медалист от европейското за юноши в Лвов (Украйна) Иван Киселаров от Ботев (Пловдив) в кат. до 81 кг и други. Всички срещи ще проследи и главния треньор на България за юноши и ученици Борислав Георгиев.
Призьорите ще бъдат наградени с купи и медали.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: