СОУ „Пейо Яворов“ – Плевен първо в страната монтира „гардероби“ за джиесеми в залите за провеждане на матури

16.05.2016 15:16

16.05.yavorov1

Директорът на СОУ „Пейо Яворов“ – Плевен Мариана Грънчарова-Михайлова и педагогическият колектив взеха решение във всички изпитни зали, в които се провеждат ДЗИ да се монтират специални съоръжения за съхранение на мобилни телефонни апарати. Това съобщиха от школото. По този начин ще се изпълнят разпоредбите на образователното министерство, а освен това училището изпреварва влизането в сила на новия Закон за предучилищното и училищното образование, в който изрично е посочено изискването – учениците „да не използват мобилните си телефони по време на учебните часове“.

16.05.yavorov2
Интелигентното решение на проблема „изкушението на телефона“ е предложено от възпитаници на училището, обучаващи се в профил „Предприемачество и бизнес”. Единадесетокласниците от Учебна компания „Free senses”, под ръководството на учителя по предприемачество Иван Бенков, създадоха преди два месеца телефонния органайзер „Свободни сетива“, на английски- „School Phone Organiser-Free senses“. Продуктът, който лесно се монтира на стената, е удобен, компактен и надежден „гардероб” за съхранение на повече от 25 мобилни телефона. Той е комплектуван и с мултифункционално зарядно устройство с 10 накрайника. Ученическата иновация е уникална и с допълнителната си функция. Съоръжението съдържа запас от най-необходимите канцеларски материали, които се използват при индивидуално и групово обучение или обичайна административна дейност в канцеларии и офиси.
Училищният телефонен органайзер „Свободни сетива“ е специално създаден за учебни и преди всичко за изпитни зали, кабинети, аули и др. помещения в средни и във висши учебни заведения, но той е подходящ и за административни и бизнес офиси, заседателни, мултимедийни и зали за обучения.

16.05.yavorov2
С уникалната си бизнес идея Яворовите предприемачи впечатлиха гостите и журито на проведеното през месец април т. г. Регионалното изложение на учебните фирми във Велико Търново, организирано от Джуниър Ачийвмънт България. Учебна компания „Free senses” продължават надпреварата за «Най-добра учебна компания на България» през месец юни в София. Учебната фирма сключи договор с „Орхидея мебел” Плевен за серийното производство на продукта.
Водени от социалноотговорната си мисия, учениците са подготвили информационни писма-оферти, които ще изпратят тази седмица до всички средни и висши учебни заведения в страната. Уверени са, че към телефонния органайзер „Свободни сетива“ ще проявят интерес много училища в страната и той ще навлезе масово в употреба. Учениците вярват, че техният продукт ще улесни работата на преподавателите и ще допринесе за по-ефективен учебен и работен процес.
„Горда съм от факта, сподели директорът на СОУ „Пейо Яворов“, че сред многобройните успехи на нашите креативни ученици, телефонният органайзер е едно уникално практично решение, което моите колеги-директорите на всички училища в страната имат прекрасната възможност да внедрят реално. Винаги вярвам, че светът се крепи на младостта. Децата са нашето продължение, надежда и вяра. Ние сме призвани за работим за тяхното личностно развитие. Пожелавам на Учебната компания успешно представяне на националния форум ”Изгряващи звезди” и се надявам МОН да подкрепи идеята на нашите ученици”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: