Преподавател в ПГ по транспорт-Плевен с приз „Учител на годината”

12.05.2016 10:18

katq ralcheva

Още една награда за педагог от Плевен в навечерието на 24 май. Носител на приза „Учител на годината“ в направление „Професионално образование” е инж. Катя Ралчева, старши учител в ПГ по транспорт „Проф. Цветан Лазаров“ – гр. Плевен.

Отличието й е било връчено вчера на 11 май – в Деня за почит на светите братя равноапостоли и първоучители Кирил и Методий. Призът се връчва след проведен XIX Национален конкурс „Учител на годината”, организиран от Синдиката на българските учители. Церемонията по награждаване на най-добрите учители от страната е била открита с тържествено слово на председателя на Синдиката на българските учители д.ик.н. Янка Такева. За престижния конкурс са били номинирани 59 учители и директори от цялата страна, между, които са били излъчени победителите в девет направления: „Предучилищно възпитание и подготовка“, „Начално образование“, „Хуманитарно направление“, „Природоматематическо направление“, „Изкуства и спорт“, „Професионално образование“, „Директори и помощник-директори“, „Възпитателна работа, извънкласни и извънучилищни дейности, училищни психолози и педагогически съветници”, „Млади учители“.

По повод получената награда началникът на Регионалния инспекторат по образованието – Плевен Албена Тотева добави, че инж. Катя Ралчева е ръководител на отбора на ПГ по транспорт, заел първо място в отборно класиране в националната надпревара „Най-добър техник в машиностроенето”, а учениците Георги Желязков, 12 клас, и Георги Дилчев, 11 клас, са се класирали съответно на второ и пето място индивидуално. Утре по време на тържество в гимназията Албена Тотева ще връчи грамоти на инж. Ралчева и на нейните успешно представили се ученици.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: