С тържествено събрание 95 години от създаването си отбеляза ПГСС „Проф. Иван Иванов“ в Долни Дъбник – фото-галерия

11.05.2016 17:07

Празникът на училището започна с освещаването на новото знаме и изпращане на абитуриентите от юбилейния 20-ти випуск след възстановяването на гимназията през 1993 година, като продължи с тържествено събрание в читалището в град Долни Дъбник. Кметът на Общината Борислав Станимиров връчи почетен плакет и икона на директора на училището Галя Денева.

dd7

Сред официалните гости бяха още председателят на Общински съвет – Долни Дъбник Маргарита Стойчева, Венцислав Върбанов – председател на Асоциацията на земеделските производители и дългогодишен кмет на община Долни Дъбник, помогнал много за за възстановяването на училището. Събитието уважиха и директори и учители в училища от Плевенска област и Ловеч. Поздравителни адреси бяха получени от председателя на парламента Цецка Цачева, от вицепремиера и министър на образованието Меглена Кунева, от директори на професионални гимназии в област Плевен.

„Наблюдава се нарастващ интерес към кадрите, които подготвяме. При нас идват фермери и земеделски производители, които търсят да наемат подготвени хора“, коментира пред журналисти Галя Денева.
Училището поддържа партньорство с фермери и производители в населени места от община Долни Дъбник, с конната база чифлик „Дилчеви” в Садовец, където учениците провеждат практика и се запознават с най-модерната техника в селското стопанство. Гимназията разполага с реновирано общежитие с 40 места и със стол, който осигурява трикратно хранене на преференциални цени. От новата учебна година Професионалната гимназия по селско стопанство в Долни Дъбник става общинска. 170 декара ниви е дала безвъзмездно община Долни Дъбник за стопанисване от училището.

dd1 dd2 dd3 dd4 dd5 dd6 dd7 dd8

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: