Ученичка от Долни Дъбник събра в есе спомените си от визита в Гърция по европроект

10.05.2016 13:03

dabnik

Единадесетокласничката Ванеса Михова от СОУ „Христо Ботев” – Долни Дъбник събра в есе спомените и впечатленията си от Гърция. Момичето е имало шанса да посети нашата южна съседка като част от проекта на гимназията по програма Еразъм+.

dabnik 1

Публикуваме без редакторска намеса есето:

Спомен от Гърция

Ще започна спомените си с края на нашето пътуване, с искрените сълзи, които с неимоверни усилия се опитвах да прикрия, но така и не успях. Започвам го с новите приятели и незабравимите мигове, с дадените обещания и безкрайните прегръдки.

От малка си мечтаех да посетя Гърция, да опозная родината на богове като Зевс,  Хера, Афродита и Атина… Когато видях величествените сгради,  пазени зорко от мраморните  статуи на Боговете, не можех да повярвам на очите си, изпивах всяка мъничка подробност, опитвайки се да я запаметя в съзнанието си завинаги. Атинският университет, Атинската академия, Националната библиотека, Парламентът…все още ги виждам, когато затворя очи. Виждам Акропола – величествен и респектиращ с размери и история!  Дворецът на Атина буквално секна дъха ми и аз отново се питах дали не сънувам.

Оказа се, че това не е сън, а последната ни среща по двугодишния проект на СОУ „Христо Ботев“, гр. Долни Дъбник, по програмата Еразъм+, в която с нашите партньори направихме фотоизложба с най-интересните моменти от дейностите по проекта, обобщихме резултатите от работата ни и бяхме част от театрално събитие, където всеки екип представи артпрезентация по проблема за опасностите в Интернет, а ние получихме искрените аплодисменти на публиката.

Там, в Гърция, в Атина, в Палини, се почувствах невероятно в атмосферата на добри приятели и вкусна храна, а дванадесетчасовият  круиз ни позволи да се насладим на уникалната гръцка природа на трите гръцки острова – Егина, Порос и Хидра.

Не бих заменила нито минутка от преживяното там за нищо на света, ако можех да върна времето назад, бих го изживяла по същия начин, без да променям нищо…ще го опиша с една дума – НЕЗАБРАВИМО!!!

Снимки: личен архив

dabnik 2

#тагове:

НАЙ-НОВИ: