Увеличават капитала на „Тибор”

27.04.2016 16:19

sesiq

Да бъде увеличен капиталът на общинското търговско дружество „Тибор” бе решено на днешната сесия на Общински съвет – Плевен. Предложението бе внесено като извънредна точка от кмета Георг Спартански. Причината за тази стъпка е изнесената от изпълнителния директор на „Тибор” информация за натрупани задължения на дружеството в размер на около 300 000 лв. Голяма част от тях – около 130 000 лв. са за непогасени задължения към Община Плевен  за местни данъци и такси, останалите за неплатен ДДС в размер на около 50 000 лв., задължения за данъци и осигуровки и към доставчици, както и натрупани лихви за около 115 000 лв.

Необслужването на банков кредит и предадените за събиране задължения в НАП са довели до налагането на запор на сметките на дружеството, което блокира дейността му и е предпоставка за евентуалната му ликвидация, се посочва в предложението на кмета, което бе разгледано на днешната сесия.

За това като вариант за спасението на „Тибор” Георг Спартански предложи да се намери механизъм за оздравяване на дружеството като това е увеличаване на капитала му и за промяна на вида акции от капитала. За целта ще се извърши и промяна в Устава на дружеството.

Общинският съвет реши да увеличи капитала на дружеството от 1 116 000 лв. на 1 416 000 лв. чрез издаване на нова емисия от 300 000 поименни налични акции с номинална стойност от 1 лев всяка една.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: