Съветниците решиха да не освобождават от отговорност бившите шефове на „Инжстрой” и „Тибор”

27.04.2016 11:45

savetnici

Да не се освобождават от отговорност за 2015 г. управителя на „Инжстрой” ЕООД, град Плевен – Валентина Вълчанова и членовете на Съвета на директорите на „Тибор” ЕАД: Мая Макавеева, Делчо Янков и Анатолий Илиев и изпълнителния директор – Делчо Янков. Това решиха на днешната сесия общинските съветници на Плевен.

Без дебати и с 27 гласа „за”, трима „против“ и двама „въздържал се“ ОбС-Плевен прие решението за годишните отчети и баланси за 2015 година на търговските дружества с общинско участие, от което е част и решението за не освобождаване от отговорност на въпросните вече бивши управители. В момента в „Инжстрой“ и „Тибор“ текат проверки на отдел „Вътрешен одит“ при Община Плевен.

Всички общински дружества се освобождават от дивидента, дължим на Община Плевен. В решението обаче е записано, че те ще трябва да използват освободения дивидент за закупуване на дълготрайни материални активи, необходими за осъществяване на основната икономическа дейност, за която са регистрирани и за извършване на строително-ремонтни работи. Също така управителите са задължени да представят на всяко тримесечие отчет за начина на изразходване на средствата от освободения дивидент.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: