В НУ „Отец Паисий”-Плевен проведоха акция по почистване и залесяване за Деня на Земята

23.04.2016 13:11

nu otec paisii

Денят на Земята – 22 април, учениците от НУ „Отец Паисий“ отбелязаха с акция за почистване и залесяване на училищния двор. По инициатива на учителите от ПИГ малките еколози се включиха в кампанията за пролетно почистване, информира Албена Атанасова, председател на Комисията по връзки с обществеността. За целта децата са привлекли подкрепата на своите родители и съученици с написването на отворени писма до тях. Изработили са постери с любопитни факти за опазването на чистотата на планетата и афиши за известяване на акцията.

Четирите паралелки на четвъртокласниците засадиха четири туи в градинката пред училището в знак на приемственост и завещание към следващите му възпитаници. Със засаждането на туите учениците от НУ „Отец Паисий“ се включиха в отбелязването на 46-годишнината от обявяването за първи път на Деня на Земята,  като мотото на кампанията тази година е „Дървета за Земята“ по призива на международната мрежа „Да посадим дърво“.  Целта е с наближаването на 50-годишнината на Деня на Земята да се засадят 7,8 милиарда дървета по целия свят.

nu otec paisii 2

За акцията са осигурени ръкавици, чували, инструменти и посадъчен материал от ръководството на НУ „Отец Паисий“, а за почерпката след дейностите по кампанията са се погрижили родителите.

nu otec paisii 1

Снимки: НУ „Отец Паисий”-Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: