Великденски благотворителен базар наредиха ученици от ОУ „Д-р Петър Берон”-Плевен

23.04.2016 12:37

bazar 1

Благотворителен базар наредиха днес във фоайето на зала „Катя Попова” ученици от ОУ „Д-р Петър Берон” – Плевен. Целта му е да бъдат набрани средства, с които училището ще може да съфинансира своя проект за изграждане на Център по природни науки и математика. Проектът е одобрен на полуфинал в конкурс на Фондация „Америка за България”, а съфинансирането от страна плевенското училище трябва да е в размер на 10 000 лв., обясни Ваня Дражева, директор на ОУ „Д-р Петър Берон”.

Базарът днес ще остане до 18 часа. Той е изцяло от великденски стоки – украси, поставки за яйца, има и изкушаващи сладкиши. Ако не успеете днес да се включите с покупка, може да го направите на 28 април в самото училище, където базарът отново ще бъде разположен.

bazar

Освен деца от училището, в изработването на стоките за базара са се включили и техните родители, както и малчуганите от детска градина „Незабравка”.

Защитата на проекта предстои на 3, 4 и 5 май като от училището се надяват да осъществят своята мечта за изграждане на Център по природни науки и математика. Освен базара, за да бъдат събрани нужните средства за съфинансиране, ще бъде проведен и благотворителен концерт в края на месец май, както и една дарителска акция.

bazar 3

В бъдещия Център учениците ще се обучават чрез нови дигитални и интерактивни технологии, модерни образователни софтуери, всяко дете ще разполага с таблет при провеждане на занятията.

В ОУ „Д-р Петър Берон” искаме да развиваме извънкласни занимания, свързани с дисциплините биология, химия и математика, тъй като една голяма част от нашите ученици продължават образованието си в МГ „Гео Милев”, коментира Ваня Дражева. Тя благодари за подкрепата и на Съюза на математиците в България – секция Плевен, които са помогнали за написването на проекта за новия Център и за осъществяването на базара.

bazar 2

#тагове:

НАЙ-НОВИ: