В ОДЗ „Звънче“ с празничен хепънинг отбелязаха международния ден на Земята

21.04.2016 20:13

В ОДЗ „Звънче“ с празничен хепънинг отбелязаха международния ден на Земята – 22 април. Събитието включваше песни, стихове, танци, състезания и разиграване на евакуация при пожарна тревога, в което се включиха дори и малчуганите от яслена група.

z5
Приготовленията започнаха още в началото на седмицата с провеждане на работен практикум между учителите, в който се обмениха идеи и нестандартни техники за рециклиране на отпадъчни материали. Децата от всички групи изготвиха съвместно с родители и учители тематични табла, картини, органайзери и други изделия от рециклирани материали.
На голямото отбелязване, което се проведе днес, се състезаваха най-големите каки и батковци от подготвителните групи, които показаха на по-малките си другарчета, колко много знаят за разделното събиране на отпадъците и за здравословното хранене.
Събитието завърши със засаждането на две дървета подарък от РИОСВ в чест 50 год. празнуване деня на Земята под мотото : „Дърветата на планетата Земя“ – нека ги засадим.
Това е втората част от съвместен проект за образователни инициативи на ОДЗ №15 „Звънче“ и РИОСВ – Плевен. На 22 март – Ден на водата, децата и техните приятели от РИОСВ проведоха образователна дискусия за нуждата от разумно ползване и пестене на водата.
Даниела Дончева-Маринова
Директор на ОДЗ „Звънче“

z1 z2 z3 z4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: